Teamleden

Kim De Wachter

FOTO KIM WEBSITE 2Kim De Wachter (°1993) is klinisch psycholoog-gedragstherapeut i.o. en versterkt sinds 2017 ons team met haar ervaring in de behandeling van eetstoornissen en aanverwante eetproblemen.

Kim behaalde haar diploma klinische en gezondheidspsychologie, optie kinderen en adolescenten, aan de Katholieke Universiteit van Leuven (2016). Nadien volgde ze er bijkomende studies in de neuropsychologie, human brain imaging en volwassenenpsychiatrie. Ze is momenteel ook in opleiding als gedragstherapeut.

Gedurende haar opleiding werkte Kim een jaar lang op de jongerengroep van de gespecialiseerde eetstoorniskliniek van de Broeders Alexianen Tienen. Haar taak bestond er onder andere uit het voeren van intakegesprekken, het geven van groepspsychotherapie en het uitvoeren van diagnostisch onderzoek. Ook na haar afstuderen is Kim met deze doelgroep blijven werken. Zo werkt ze momenteel nog steeds als vrijwilliger voor het inloophuis van ANBN, een vereniging voor personen met een eetstoornis en hun context. Hier verstrekt ze informatie en advies over eetstoornissen, begeleidt ze praatgroepen en verzorgt ze ook lezingen over eetproblematiek.

Binnen het Centrum voor Eetstoornissen legt Kim zich vooral toe op de behandeling van kinderen en jongeren met een voedings- of eetproblematiek en hun gezin. Daarnaast behandelt ze ook volwassenen. Ze werkt hierbij volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie.

 

CONTACTGEGEVENS:

GSM: 0470/49.42.01
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


adres praktijk

CENTRUM VOOR EETSTOORNISSEN
Hamsesteenweg 29
3971 Heppen

Ingang en parking via 
Burgemeester Hendrickxstraat

 +32 (0)473 69 39 00