BINGE EATING DISORDER

De BED of eetbuistoornis heeft veel gemeenschappelijk met boulimia nervosa. De persoon heeft regelmatig eetbuien waarbij hij zijn eetdrang niet meer kan bedwingen en op korte tijd grote hoeveelheden voedsel eet. Hij kan ook veel bezig zijn met het plannen van of denken aan dit (vaak stiekeme) eten. Achteraf treden er bijna altijd sterke gevoelens van schaamte, schuld en walging op. Desondanks slaagt de persoon er maar niet in om zijn/haar eetgedrag onder controle te krijgen. De persoon is zo constant aan het piekeren over eten, gewicht en zijn/haar figuur.

In tegenstelling tot boulimia nervosa is er bij deze eetstoornis meestal geen (noemenswaardig) compensatiegedrag aanwezig. De persoon gaat niet overdreven lijnen en sporten en richt zich ook niet tot braken, laxeren of diuretica. Op termijn leidt deze eetstoornis dan ook meestal tot overgewicht. 

Het is een eetstoornis die even vaak voorkomt bij mannen als bij vrouwen en zich al in de vroege kinderjaren kan manifesteren.

Herken je je in deze eetstoornis en wil je graag hulp? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Samen gaan we ervoor!

 


adres praktijk

CENTRUM VOOR EETSTOORNISSEN
Hamsesteenweg 29
3971 Heppen

Ingang en parking via 
Burgemeester Hendrickxstraat

 +32 (0)473 69 39 00