BOULIMIA NERVOSA

Boulimia nervosa heeft veel gemeenschappelijk met anorexia, alleen staan hier de eetbuien op de voorgrond. Afhankelijk van de ernst van de eetstoornis kan de persoon enkele malen per week tot zelfs meerdere keren per dag last hebben van oncontroleerbare eetbuien. Meestal gebeuren deze stiekem en is hier veel schaamte over.

Uit angst voor gewichtsstijging gaat de persoon deze calorie-inname vervolgens compenseren door middel van lijnen, sporten, braken, laxeren of het nemen van diuretica. Hierdoor komt men echter in een vicieuze cirkel terecht: vaak zijn de eetbuien immers gedeeltelijk een reactie op het tekort aan voedingsstoffen. Anderzijds spelen er ook emoties in mee. Eten geeft je afleiding, troost of rust.

Door het afwisselend te veel en te weinig eten hebben personen met boulimia nervosa meestal een normaal gewicht waardoor de eetstoornis ook lang verborgen kan blijven. Ze is er echter niet minder ernstig of gevaarlijk om.

Herken je jezelf in deze eetstoornis en wil je hier graag iets aan doen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een intakegesprek. 

 


adres praktijk

CENTRUM VOOR EETSTOORNISSEN
Hamsesteenweg 29
3971 Heppen

Ingang en parking via 
Burgemeester Hendrickxstraat

 +32 (0)473 69 39 00