ANOREXIA NERVOSA

Bij anorexia nervosa is er sprake van een sterke drang om mager(der) te zijn. Om dit doel te bereiken gaat de persoon strikt lijnen: als eerste worden vaak de calorierijkere producten uit het menu geschrapt zoals snoep, koeken en fastfood. Deze zogenaamde 'taboelijst' wordt gaandeweg steeds uitgebreider. De persoon mag steeds minder calorieën tot zich nemen tot hij ook zijn gewone maaltijden gaat overslaan.

Niet zelden wordt dit lijngedrag gecombineerd met veel sporten, braken, laxeren of het nemen van diuretica. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Occasioneel kunnen er zelfs eetbuien optreden waarin de persoon de controle over zichzelf verliest en in een kort tijdsbestek grote hoeveelheden voedsel eet.

Het linke bij anorexia is dat de gewichtsgrens die de persoon voor zichzelf gesteld had, steeds verder naar beneden opschuift waardoor het reeds opgetreden ondergewicht steeds ernstiger en gevaarlijker wordt. Langzaam maar zeker honger je je broze lichaam zo steeds verder uit.

Herken je jezelf in deze eetstoornis en wens je hulp om hier uit te geraken? Twijfel niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. 

 


adres praktijk

CENTRUM VOOR EETSTOORNISSEN
Hamsesteenweg 29
3971 Heppen

Ingang en parking via 
Burgemeester Hendrickxstraat

 +32 (0)473 69 39 00